Turer etc.

Her vil det komme info om turer, ruter og annet moro.

Et tips om ruteplanlegger er:    TOURSTART


Fordelen som jeg kan se det; denne kan brukes hele året uten å ta hensyn til vinterstengte veier. Har hatt m a n g e timer og drømt meg bort.Sommeren 2019 satte vi kursen mot Lofoten.


Fikk leid en rorbu på Å ett par dager (skulle vært mer, men var for sent ute med bestillingen)


Senere satte vi (jeg og en kompis som også kjører BMW) kursen sørover igjen, og satset på å bruke en drøy uke ned kystriksveien (rv17). Det gikk nok fortere enn det :-)


Sommeren 2021 dro jeg med Hurtigruten fra Trondheim til Tromsø, selvsagt med sykkelen ombord. Hadde en fantastisk seilas med havblikk of vindstille. Knalltur!!


Vel fremme i Tromsø satte jeg kursen mot Alta - og finværet fortsatte. På vei inn til Alta rapporterte sykkelen om 24 grader. Kjørte videre til Lakselv hvor vi har familie, og hadde planlagt å være der noen dager.


Kjørte til Nordkapp i knallvær, og kjørte helt opp bare for å ta noen bilder. Har vært der før og hadde ikke behovfor å være skikkelig turist.


På vein tilbake til Lakselv fikk jeg telefon om familiemedlem hadde havnet på sykehus, og svaret var: Jeg kommer.!


Turen til Lakselv gikk vel på "litt"under den tiden GPS'n estimerte, og takket pent for meg -satte på kofferter og kjørte mot Alta (hvor jeg ankom ca. 23:30).


Fant et hotel for natten, og dagen etter kjørte jeg til Narvik. Nå var godvæet forsvunnet for det regnet hele j***** veien.


Nytt hotel før turen gikk til Stjørdal dagen etter (bare 84 mil!!).


Dagen etter kom sjokket:v sykkelen var DØD. Fikk ikke på tenning verken med FOB'n eller reservenøkkel. Ringte BMW assistanse og det kom en Falken kar. Han foreslo å sette på en batteri booster for å se om det hjelp.


I den sammenheng koblet vi fra batteripolen. Helt tilfeldig kom han borti polen med ledningen - ogVOILA: det var liv i faenskaoet. Takket pent for hjelpen og satte kursen mot Oslo.


Har ikke hatt problemer av noe slag hverken før eller etter dette, så hva som skjedde må Allah vite


Lang tur og kort oppsummering: ca. 2.500 km på 3,5 dager holdt for en stund. Hadde ikke noe sterkt ønske om å kjøre sykkel på noen dager etterpå. 

På vei opp Stelvio-paset i Italia sommeren 2017